DOMATES..BİBER..PATLICAN..

Domates,Biber,Patlıcan kelimeleri ne zaman bir araya gelse Rahmetli Barış Manço’yu saygı ve özlemle anar yüreğim..

Domates kelimesini duyduğumda ise geçenlerde yitirdiğimiz “Domates Güzeli” Ayşen Gruda’nın yürek güzelliğini anımsarım..

Nereden çıktı bu Domates,Biber,Patlıcan diyecek olur iseniz 31 Mart 2019 günü yapılacak seçimler öncesi gerek iktidar,gerekse ana muhalefetin dilinden düşmeyen bir söylem haline geldi de ondan..

Fakir, fukaranın.

Dar gelirli, işçi ve memurun vazgeçilmez üçlüsü olan bunların yanına birde kuru soğanla, patatesi eklersek yemede yanında yat hesabı olur.

Aracıların, tefecilerin eline düşen mutfak gereksinimlerimiz tarladan satıcıya gelene dek birçok kişinin haksız kazancına sebep oluyor.

Dolayısıyla da vatandaş bu ihtiyaçlarını pahalı yemek zorunda kalıyor.

Ülkede buna benze öyle çok malzeme var ki saymakla bitmez.

İnsanların mutfağına giren her türlü ihtiyaçtan yolunu bulan aç gözlüler sayesinde halk kazıklanıyor.

Oysa piyasa denetim çok sıkı yapılsa..

Ekilmeyen tarlalar daha çok ekilse.

Tarıma daha çok destek sağlansa tarladan direk halka ulaştırılsa bugün bizim siyasiler “Domates, Biber, Patlıcan” türküsünü hep bir ağızdan haykırmazdı.

Geldiğimiz ortama bakar mısınız bir hele…

Siyasi malzeme olarak kullanıyoruz milletin sofrasındaki yiyecekleri.

Bu gidişle daha neler girecek sıraya Allah bilir..

Siyaset meydanlarında nutuk atan liderlere naçizane  tavsiyem..

Hazır dillerine Domates, Biber, Patlıcan  kelimelerini sakız etmişlerken,lütfen halka yemek tarifi de versinler.

Biber kapama nasıl yapılır?.

Patlıcan oturmanın ya da Patlıcan  musakkanın tarifi gibi..

Hadi kolaylık olsun diye ben bir Patlıcan oturtma tarifi vereyim gitsin..

“*4 patlıcan
*250-300 gr kıyma
*Yeşil biber
*1 domates
*1 kuru soğan
*Sarımsak
*1 kaşık salça
*Zeytinyağı
*Baharat
*Tuz


Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra yanmaz tavanın içinde çok az yağ ile kızartın.
Başka bir tencerede ise kıymayı kavurun.

Üzerine, soğanı, biberi, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Domatesler suyunu çekince üzerine ½ bardak su koyun ve su tekrar çekilene kadar pişirin. Daha sonra başka bir tencerenin dibine patlıcanlarınızı dizin.

Üzerine de kıyma harcınızı dökün.  Üzerine 1 bardak su ekleyip ağzını kapatın Dilerseniz biber ve domates dilimleri ile süsleyebilirsiniz. 15-20 dakika sonra pişmiş olacaktır.”

Afiyet olsun.

Haydi, kalın sağlıcakla.

Her şey yüreğinize göre olsun...


Diğer Yazıları
  • PAYLAŞ
  • İzlenme : 78